Team Alignment

Stel je eens voor…
Een team dat perfect samenwerkt, altijd de organisatiedoelstellingen duidelijk voor ogen heeft en de gewenste resultaten boekt. Iedereen doet wat er gedaan moet worden en heeft daarin plezier. Sterker, iedereen doet wat hij of zij graag wil. Hoe zou dat zijn?

Eigenaarschap en verdeeldheid
Toch is de praktijk vaak weerbarstiger. Je geeft leiding aan of maakt onderdeel uit van een team waarin nooit een conflict is. Je denkt daardoor dat het wel lekker loopt. Maar resultaten worden niet of ten dele geboekt. Je hebt twijfels of je team optimaal functioneert. Voelt iedereen zich wel verantwoordelijk? Wat speelt er in de onderstroom? Als verdeeldheid openlijk zichtbaar is dan weet je dat er nog wat te doen staat. En wellicht weet je ook wat jou te doen staat. Maar wat als iedereen zijn of haar mond houdt? Het ontbreken van verdeeldheid staat niet voor een optimaal uitgebalanceerd team en biedt geen garantie voor het realiseren van doelen. Daar ben je inmiddels wel achter..of je ziet hier een risico.

Bij Team Alignment draait het om actief eigenaarschap bij de teamleden en ruimte voor zichtbare verdeeldheid. In disfunctionerende teams voelt niemand zich verantwoordelijk en speelt de verdeeldheid zich af in de onderstroom. Is jouw team aligned?

“If you could get all the people in an organization rowing in the same direction, you could dominate any industry, in any market, against any competition, at any time” – Patrick Lencioni

Herken je deze vragen?
Denk je wel eens na over bijvoorbeeld deze vragen: Hoe kan ik het team  verbinden aan de organisatiedoelstellingen? Hoe kan ik het team resultaten laten boeken? Hoe kan ik het beste omgaan met verdeeldheid? Wat doe ik in een conflict: loop ik weg of zie ik het als een kans? Wanneer is er eigenlijk sprake van verdeeldheid, wanneer van een conflict? Hoe zien de teamleden hun eigen rol? Hoe zie ik mijn rol? Wat speelt er in de onderstroom en wat laat iedereen zien?

Programmering
Onze team alignment programma’s zijn zowel gericht op teamleiders als teamleden. In interactieve sessies gaan we aan de slag met onder andere samenwerken vanuit verbinding aan gemeenschappelijke doelen, groepsdynamiek, persoonlijk leiderschap, de identiteit (van de groep) en professionele communicatie. En natuurlijk werken we ook aan de ontwikkeling en integratie van specifieke competenties op het gebied van samenwerken.

Contact
Wil je meer weten over hoe Pawlik teams optimaliseert en uitlijnt, neem dan contact op met Roeland Weebers via rweebers@pawlik.nl of 06-54688840.

 

Top